Pak kufferten og lad dig føre

Sofus og jeg skal på højskole i år. Det var vi også sidste år, og det var så sjovt og bevægende, at jeg straks besluttede at gøre det igen.
Det er 5. gang, jeg skal på højskole. Jeg har været afsted alene, med veninder og senest med Sofus.
Jeg er vild med, at der er nogle, der har planlagt min dag. Der er nogle, der med deres erfaring og faglige viden, har arrangeret noget for mig. De har lavet et program med et indhold, de selv ville have lyst til at deltage i. De har gjort sig umage.
Nogle gange er det planlagte let og ligetil, som at blive strøget med hårene. Andre gange er det udfordrende – noget jeg ikke selv troede, jeg kunne, eller i hvert fald noget, jeg ikke selv ville få sat i gang. Det er kombinationen, der er bedst.
Når man om aftenen sidder helt træt og mæt (på flere plan) og mærker, at man lever. At man er blevet bevæget og beriget. At man er blevet taget ud af sine vante omgivelser og har beskæftiget sig med noget, som interesserer en, sammen med andre mennesker, der kan lide det samme. Det er det allerbedste (og det siger ikke så lidt, når man tænker på, at man ikke selv skal lave mad!).

Nu er jeg jo ikke blevet forstander på en højskole. Men jeg afholder Pilates-retreats, og jeg hører fra deltagerne gennem de seneste 9 år, at de kan lidt det samme. Senest deltog Tine, en yngre kvinde med mindre børn. Tine var med for første gang. Hun skrev efterfølgende således:


Jeg følte mig tryg, opladet og afbalanceret
Lotte formår at skabe en stemning, hvor man føler sig tryg og godt tilpas i gruppens selskab.
Undervisningen er opmuntrende og engagerende, og Lotte tager sig god tid til at gå rundt og korrigere og rose, uden at det går ud over resten af flokken – andet end positivt.
Turen var en dejlig kombination af stræk, cardio, styrke, afspænding og ikke mindst ord, der gav stof til eftertanke.
Min krop var meget træt på den rigtig gode måde. Samtidig følte jeg mig opladet og afbalanceret.

Tine Damgaard, Roskilde


Til maj afholder jeg endnu engang retreat.
Måske er det noget for dig?
Du kan læse mere her: