Der er magt og penge i det sort/hvide livssyn

Jeg er lige kommet hjem fra en uges kursus i Nærvær & Meditation på Odder Højskole. Et virkelig godt kursus med en fagligt velfunderet lærer, der både formåede at arbejde seriøst med emnet, og have en pragmatisk og humoristisk tilgang til det.
Og jeg er vild med det!
Det er, efter min mening, en mangelvare. Der er alt for mange, der tager patent på det rigtige livssyn, den rigtige træningsmetode og den rigtige kost (det kliniske sundhedsord for mad :-)). Ofte bliver det nogle avancerede pakkeløsninger, man binder sig selv op på, forblændet af – eller i håbet om – at denne gang, kan jeg lave grundlæggende om på mig selv.
Der er penge og magt i disse løsninger. Ikke for dem som køber den, men for dem som udbyder dem. I hvert fald indtil der kommer noget andet svært avanceret, man skal følge til punkt og prikke, med evig dårlig samvittighed, og en følelse af utilstrækkelighed til følge.
Drop det!
Ikke dét, at have ønsker om en sundere, gladere, mere energifyldt hverdag. Men drop enten/eller tankegangen, og find en måde der passer ind i dit liv.

Som min lærer på kurset sagde:
Du behøver ikke vente med at være nærværende, til du har tid til at gå Caminoen. Fed pointe, ikk?

Mit råd er: Lær dig selv at kende, og find ud af, hvad der giver dit liv glæde og kvalitet.
Noget af det, som har rykket mest for mig, er at arbejde med kropsbevidsthed. Der er så meget viden at hente i kroppen. Du bliver bl.a. bevidst om
– hvornår du trænger til en pause – mentalt eller fysisk
– hvornår du er sulten (sådan rigtig sulten og ikke bare på tid eller som stimulans)
– dine fysiske og psykiske grænser
– hvordan du stimulerer dine sanser, så du bliver mæt og tilfreds af oplevelser
– hvordan du, i dine egne øjne, bliver god nok

Hvordan øger jeg så kropsbevidstheden?

Massage
Det kan gøres på mange måder. Én af måderne er at få massage.
Massage frigiver hormonet oxytocin, som nedsætter cortisol-indholdet (langtidsstresshormon) i blodet, og virker derved afstressende. Kropsbevidstheden øges, og således bedre evnen til, at mærke kroppens signaler.
Den form for massage jeg tilbyder hedder Gotvedmassage og du kan læse mere om den og bestille tid under fanen Massage. 
  Jeg er RAB-godkendt behandler, hvilket giver mulighed for tilskud. Læs mere under Profil.

Bevægelse, træning og afspænding
En anden måde at øge kropsbevidstheden på er ved bevægelse, træning og afspænding. Der er stadig ledige pladser på Pilatesholdene tirsdage kl. 16.00 og kl. 17.30 samt på Gotvedholdene tirsdage kl. 11.30 og onsdage kl. 18.00.
Vi starter op efter sommerferien d. 12. + 13. aug. 2014. Se mere under
Pilates og Gotvedbevægelse.

Apropos at være god nok, har jeg modtaget denne tilbagemelding, fra en af mine skønne kursister. Den er jeg både glad for og stolt af.

“Pilates som du “styrer” den, giver mig øget kropsbevidsthed – jeg får det helt klart godt af det. Du er god til at skabe en god stemning, og til at få en til at føle sig god nok”.
Hanne Due, lærer.

Jeg ønsker dig en god, nærværende og ikke for travl opstart efter ferien.