Inspiration til den ny (Corona)hverdag

Jeg har lige været ude og løbe, og her møder jeg en gammel kunde. Det var virkelig dejligt, at se hende igen og lige høre hvordan det går – og jeg blev inspireret.
Inden jeg løb, sad jeg og på kontoret og arbejdede, mens min hjerne prøvede, at overbevise mig om, at jeg kunne vente med at løbe til senere / en anden dag / et andet liv.
Det er derfor jeg fortæller dig, at jeg har været ude og løbe.
Ikke for at give dig dårlig samvittighed eller blære mig. Men for at inspirere dig.

For vi ved jo, at bevægelse gør en forskel for både både krop og sind. En løbetur, en rask gåtur, yoga, vinterbadning, Pilates, dans og tennis – for bare at nævne noget. Kroppen er skabt til, at være i bevægelse, og den belønner os, når vi bevæger den. Vi bliver gladere og får mere overskud.
Og det kræver denne tid.
Nogle er ramt på deres arbejde, nogle på samværet med andre. Nogle har alt for travlt, andre sidder ensomme tilbage og føler, at der ikke er brug for dem.

Personligt bruger jeg min energi på, at fokusere på det jeg kan gøre noget ved, og det der gør mig glad.
Det er ikke altid let, men det er vigtigt.
Jeg er som yngre kommet i et miljø, hvor det at være positiv blev betragtet som, i bedste fald naivt, i værste fald, som at man var lidt halvdum og ikke havde forstået livet.
Det har jeg gennem årene formået at ændre.
Fordi jeg ville.
En af måderne er, at fokusere på det jeg ved virker, det der gør mig glad. Små tricks. En løbetur, en snak med en veninde, musik.
Jeg sætter tid af til det, også selvom min hjerne prøver at overtale mig til at udskyde eller fortælle mig, at det er noget pjat. Det hedder overbevisende tanker, og det er hjernen mester i. Nøjagtig som det skete da jeg skulle ud og løbe.

Du behøver ikke fokusere på, at der er andre der har det værre, selvom det kan være en fint perspektiv ind imellem. Men er du typen der kærer sig om andre og let bekymrer sig, virker det som regel ikke, at andre har det slemt. Så er der bare mere at være ked af.
Det virker nemlig også at fokusere på det man har som fungerer, dem man elsker, og det der lader en op.
Og så skal der handling til.

Jeg har heldigvis masser af inspiration i hverdagen: Jer kunder som møder glade og givende op, min kæreste, som er en af de mest positive mennesker jeg kender, og min søn som griner og smiler sig gennem det meste af dagen.
Jeg er heldig.

Her en min liste når krop og sind skal bevæges

  • Omgiv dig med mennesker der lader dig op
  • Få sat struktur på bevægelse og træning
  • Lyt til musik der rører noget i dig (kan du huske hvornår du sidst har har lyttet uden at gøre andet?)

Hvad bevæger dig ?