Læs her hvad der får mig af sted til træning….også når jeg ikke gider

Er du god til at holde hvad du lover?
Også overfor dig selv?

Kender du det når hjernen begynder at komme med stærkt overbevisende grunde til at droppe  træningen?
Sådan har alle det ind i mellem. Jeg har i hvert fald ikke mødt nogen der ikke har.
Lidt længere nede kan du se hvad der får mig af sted når jeg har det sådan.

Pilates1

Jeg har lige tilmeldt mig et træningsforløb i København. Det er en blanding af yoga, Pilates, kondition, koordination, balance og afspænding – kort sagt lidt af det hele.
Jeg er vild med, at man kan få lidt af det hele på samme hold. Selvfølgelig er jeg det! Det er jo den vej jeg selv har valgt når jeg underviser. Og nu skal jeg så altså selv til, at modtage undervisning, én gang om ugen i en længere periode.

Jeg har simpelthen bundet mig til at møde til træning på et fast tidspunkt hver uge.

Frivilligt.

Det er stort for mig.

Nu er det jo ikke nyt for mig at træne. Eller at have en fast mødetid. Det er heller ikke nyt for mig at modtage undervisning. Jeg deltager på en del kurser i løbet af et år, og jeg kommer også ofte på hold, men altid kun de steder hvor jeg ikke skal binde mig for andet end den ene gang jeg booker.
Jeg vil nemlig have min frihed, og kun komme dumpende når det passer mig !
Men, for der er jo et men, ellers havde jeg jo ikke lavet denne voldsomme begrænsning af min frihed som de 2 timer inclusive tranport åbenlyst indebærer. I den seneste tid har jeg misundeligt kigget på mine egne holddeltagere og tænkt, at det må være godt at komme på et fast hold hver uge. Både at få noget kontinuitet i træningen, mærke udviklingen samt møde de samme mennesker og dermed høre til.

Så hvad er det der gør at vi kommer af sted og dermed holder hvad vi lover os selv?

Det selvfølgelig super vigtigt at du går til noget du grundlæggende kan lide. Og at den følelse du har imens og ikke mindst efterfølgende er god.
Derudover har jeg listet de for mig vigtigste kriterier:

God stemning på holdet 
Man hilser da på hinanden

Velforberedt og imødekommende underviser
Nej det er ikke cool at stå og sige “Jeg har ikke lige forberedt mig, men nu ser vi hvad der kommer.” Det er ikke den fede måde at improvisere på

Fagligt funderet underviser
Den giver vist sig selv

Æstetiske (og rene) omgivelser
Den her deler vandene. Den er vigtig for mig

 

Og så vil jeg gerne motiveres, men jeg vil ikke skældes ud. Der er ikke en eller anden wanna-be-frømandsaspirant der skal fortælle mig hvor ringe jeg er.
Det virker IKKE.

Hvis du alligevel ikke kæmper med din hjernes mange forunderlige måder at overtale dig til at blive hjemme på, så må du ty til sidste udvej:

BARE KOM AF STED.
Bare gå. Gå gå gå. Et skridt ad gangen, mens hjernen ævler derudaf med sine  mange grunde til at vende om, går du skridt for skridt mod dit hold. På et tidspunkt stopper hjernen – om ikke før, så når du er på vej hjem igen :-)
Tillykke – du vandt!