Lars fandt en måde at sætte sin grænse på

Lars fandt en måde at sætte sin grænse på.
Det var også vejen til færre shots.

Da Lars kom til coaching hos mig første gang, var det for at ændre den vane han havde med at drikke alt for mange shots, når han var i byen med vennerne. Og det var han ofte.

Problemet var, at Lars mistede kontrollen og blev alt for fuld. Og dagen efter var han fuld af selvhad.

Det undrede ham lidt, for han kunne godt styre indtaget af alkohol ved andre lejligheder. Han er en voksen mand på over 50 år, så han følte det umodent og pinligt, og slog sig selv i hovedet over ikke at kunne stoppe i tide.

Da vi gik lidt dybere ind i situationerne og talte om hvad der var gået forud, beskrev Lars hvordan der i venneflokken var et par markante herrer, som havde fået til vane at tryne Lars verbalt. Fortælle ham at hans skjorte var kikset, kommentere på hans højde eller på andre måder lade ham forstå, at han var mindre værd end dem. Måske troede de at det var sjovt, for Lars havde aldrig fået sagt fra. Hans typiske reaktion var at han blot grinede med og bed det i sig.

Og drak shots!

Eftersom han ikke turde at tage kampen op med de lidt for friske venner, og havde lært hjemmefra, at hvis man ikke har noget pænt at sige, skal man tie, var shots endt med at blive Lars strategi.

Gennem vanecoaching nåede Lars frem til at han næste gang det skete, ville bestille en flok shots i baren, fuldstændig som han plejede. Det nye var at han, hvor uhøfligt det end forekom ham, skulle tage bakken med shots, vende de to herrer ryggen og gå hen til et bord hvor der sad nogle andre af hans venner og give en omgang. I stedet for, som han plejede, at blive stående og drikke dem alle sammen selv (for at komme væk fra ubehaget).

For nogle vil det ikke være en brugbar løsning. For Lars gjorde det en verden til forskel. Han bevarede sig selv og sine grænser og efterlevede det ønske han havde om ikke at gå ind i konflikten. Og det virkede.

Måske sidder du og tænker at det da ville være bedre at Lars havde konfronteret sine venner, eller måske endda fundet nogle andre og sødere venner. Men det er vigtigt at understrege at vanecoaching er klientbaseret, og tager udgangspunkt i klientens egne løsninger, ønsker og behov.
Som vanecoach understøtter jeg processen og stiller de rigtige spørgsmål. På den måde antager jeg intet, men forholder mig nysgerrigt overfor den person der sidder foran mig. Jeg har tillid til at personen selv ved hvad der kan fungere i praksis.

Kunne du også tænke dig at få hjælp til at ændre en dårlig vane? Du kan læse mere om vanecoaching her, og se om det er noget for dig.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak. Send mig en mail på mail@lottelarsen.com, så ringer jeg dig op.

Følgende kan du arbejde med hos mig

  • Kropsro  – normalisering af sult- og mæthedssignaler, tillad nydelse og oplev mindre kropsskam
  • Madro – forstyrret spisning, med konstante tanker om mad, sundhed, begrænsninger og regler
  • Bevægelsesglæde – fremfor tvangstræning
  • Kropsligt selvværd – ær kroppens behov og mærk dens grænser
  • Evnen til at sige til og fra og tage vare på egne behov
  • Andet – kontakt mig gerne

Vil d også gerne være bedre til at sætte dine grænser?

Kontakt mig for et gratis afklarende telefon samtale på 15 min.