Kontakt mig

Her finder du kontaktoplysninger, rutevejledning og nyttig information.

Lotte Larsen

Skriv: mail@lottelarsen.com

Ring: 2928 4836

Center for Liv
Ringstedgade 32a, 1.sal, 4000 Roskilde
(Indgang fra Bønnelyckes Plads, P-plads)

CVR: 2967 8596

Rart at vide

Du kan parkere lige nedenfor vores lokaler på Bønnelyckes Plads. Der er gratis parkering de første 2 timer, du skal dog huske at registrere dig på en parkerings-app eller på p-standeren på pladsen.

Pilates på fast hold overføres pengene via netbank på:
Reg. 9309 – kontonr. 6500027205 eller via MobilePay 80820.

Pilates drop in betales via MP 80820 den dag du er på hold.

For workshops, naturtræning samt online træning betales der via bookingsystemet ved tilmelding.

Ja, du kan sagtens købe et gavekort til en bestemt ydelse (f.eks. 1 x naturtræning, en workshop eller 5 x Pilates). Kontakt mig og vi finder ud af hvad der passer dig.

Bevægelsespædagogik tager udgangspunkt i at det er dig der bedst selv kan mærke når det er ”rigtigt” og når du har det godt. Som bevægelsespædagog hjælper jeg dig med at finde frem til at få det så godt som muligt. Det kan være alt lige fra et ønske om at finde den rigtige træningsøvelse for at styrke mavemusklerne, til at lære at spænde af og finde gode hvilestillinger.

Vi implementerer kropsbevidsthed i træningen på mange måder. Det kan være ved at mærke forskel på den ene side vi har trænet, og den anden vi endnu ikke har arbejdet med. Det kan være ved at mærke hvordan åndedrættet opleves når vi starter timen versus når vi slutter. Eller ved at mærke forskel på at spænde i musklerne og slippe spændingen – helt.

For at få det bedre!
Fordi vores kroppe hele tiden giver os små signaler om dens tilstand. Ved at øge kropsbevidstheden, f.eks. gennem massage, bevægelse, træning og afspænding, bliver du bedre til at mærke om du er træt, stresset, anspændt, rastløs eller glad, energisk, fri eller afslappet. Min erfaring er at når man lytter til kroppens signaler, og anerkender dem, får man meget mere energi og overskud – og mere glæde.

Jeg synes begrebet kropsbevidsthed kan være lidt diffust, og vil derfor uddybe begrebet.

Kropsbevidsthed defineres her som det enkelte menneskes bevidsthed om egen krop. En bevidsthed om kroppens funktion, dens tilstand, behov og muligheder. Denne bevidsthed bygger på en bevidst registrering af sanseindtryk fra kroppen og kendskab til kroppens måde at fungere på.

Kropsbevidsthed omfatter bl.a. følgende forhold:

  • Basale fysiologiske behov som sult og træthed
  • Kropslige tilstande f.eks. muskulære spændingstilstande, smerte eller velvære
  • Fysiologiske reaktioner på følelsesmæssige tilstande som hjertebanken, svedige hænder mv.
  • Kroppens funktion f.eks. viden om åndedræt, kredsløb og fordøjelse
  • Kropslige muligheder og viden om kropslig kapacitet, holdning, vaner mm.
  • Ens fysiske og psykiske grænser

Det er vigtigt at holde fast i at vi alle er forskellige. Kroppen indeholder og udtrykker, hvem vi er og hvem vi har været. Derfor er den måde vi mærker vores sult, reagerer ved nervøsitet eller hvor vores grænser går også forskellig. Kropsbevidsthed handler ikke om at skulle ensrette så vi mærker det samme, underforstået ”det rigtige”, men om at mærke sig selv. At lære sig selv at kende.

Betyder det noget, at træningen foregår i smukke lokaler, med trægulve og hanebånd, og som emmer af historie?

Betyder det noget at det gulv du skal ligge på er rent?

Betyder det noget at din underviser gør en dyd ud af, at det ikke handler om hvordan kroppen ser ud, men om hvordan den føles, og hvordan vi får det bedste ud af den?

Betyder det noget at vi går i gang, og slutter, til tiden?

Betyder det noget at stemningen er rar og at du føler dig velkommen?

Betyder det noget at det ikke bliver for højtravende og at der gerne må grines – højt?

Selvfølgelig betyder det noget, at din underviser er fagligt velfunderet, erfaren og er velforberedt. Det ved vi godt. Hvis resten også betyder noget, så kom.

Find vej