Inspiration til den ny (Corona)hverdag

Jeg har lige været ude og løbe, og her møder jeg en gammel kunde. Det var virkelig dejligt, at se hende igen og lige høre hvordan det går – og jeg blev inspireret.
Inden jeg løb, sad jeg og på kontoret og arbejdede, mens min hjerne prøvede, at overbevise mig om, at jeg kunne vente med at løbe til senere / en anden dag / et andet liv.
Det er derfor jeg fortæller dig, at jeg har været ude og løbe.
Ikke for at give dig dårlig samvittighed eller blære mig. Men for at inspirere dig.

For vi ved jo, at bevægelse gør en forskel for både både krop og sind. En løbetur, en rask gåtur, yoga, vinterbadning, Pilates, dans og tennis – for bare at nævne noget. Kroppen er skabt til, at være i bevægelse, og den belønner os, når vi bevæger den. Vi bliver gladere og får mere overskud.
Og det kræver denne tid.
Nogle er ramt på deres arbejde, nogle på samværet med andre. Nogle har alt for travlt, andre sidder ensomme tilbage og føler, at der ikke er brug for dem.

Personligt bruger jeg min energi på, at fokusere på det jeg kan gøre noget ved, og det der gør mig glad.
Det er ikke altid let, men det er vigtigt.
Jeg er som yngre kommet i et miljø, hvor det at være positiv blev betragtet som, i bedste fald naivt, i værste fald, som at man var lidt halvdum og ikke havde forstået livet.
Det har jeg gennem årene formået at ændre.
Fordi jeg ville.
En af måderne er, at fokusere på det jeg ved virker, det der gør mig glad. Små tricks. En løbetur, en snak med en veninde, musik.
Jeg sætter tid af til det, også selvom min hjerne prøver at overtale mig til at udskyde eller fortælle mig, at det er noget pjat. Det hedder overbevisende tanker, og det er hjernen mester i. Nøjagtig som det skete da jeg skulle ud og løbe.

Du behøver ikke fokusere på, at der er andre der har det værre, selvom det kan være en fint perspektiv ind imellem. Men er du typen der kærer sig om andre og let bekymrer sig, virker det som regel ikke, at andre har det slemt. Så er der bare mere at være ked af.
Det virker nemlig også at fokusere på det man har som fungerer, dem man elsker, og det der lader en op.
Og så skal der handling til.

Jeg har heldigvis masser af inspiration i hverdagen: Jer kunder som møder glade og givende op, min kæreste, som er en af de mest positive mennesker jeg kender, og min søn som griner og smiler sig gennem det meste af dagen.
Jeg er heldig.

Her en min liste når krop og sind skal bevæges

  • Omgiv dig med mennesker der lader dig op
  • Få sat struktur på bevægelse og træning
  • Lyt til musik der rører noget i dig (kan du huske hvornår du sidst har har lyttet uden at gøre andet?)

Hvad bevæger dig ?

Jeg er vild med når nogle har planlagt min dag

Åndehuller

Åndehuller Jeg er lige kommet hjem fra Bornholm og Møn, hvor jeg har holdt efterårsferie, med min lille familie. Det har været en af de rigtig gode ferier. Vi, som ikke er så gode til at huske at tage billeder, har endda fået op til flere Facebook-moments (gamle dages Kodak-moments) til samlingen. Ovenfor ser du […]

Hvorfor udsætter vi det, vi gerne vil?

Jeg har for nylig læst om en undersøgelse der viser, at mange kvinder udsætter det, de gerne vil.
En del af os kvinder venter altså med at gøre det gode for os selv, til vi har trænet mere og er i god nok form. Til vi har tabt os så vi er slanke nok. Til vi er mindre stressede og har overskud nok.

Læs mere

Hvor god form skal du være i, for at starte på et Pilateshold hos os?

Ikke særlig god.

Du må godt have en god grundform. Du må godt være en habil maratonløber (dem har vi også et par stykker af!) Du må godt have gået i 12 år og være super stærk og have styr på teknikken.

Men du behøver det ikke.

Jeg møder en del usikkerhed i forbindelse med at starte på et hold. Hvor skal jeg gå ind? Hvad skal jeg have på? Hvad skal jeg medbringe? Hvem er de andre? Er jeg for gammel, for ung, for tyk, for meget mand :-)

En del vægrer sig ved at starte fordi de er i dårlig form.
Er du i dårlig form?

Perfekt! Så er der saftsuseme potentiale. Se at komme afsted. Nu.
Det er ikke meningen at man skal være i god form Læs mere

Hvilke rammer skaber et godt retreat?

I lørdags var jeg med en god veninde på et på et kort spaophold i Sverige.
Dagsordenen var at lade op!
Det gjorde vi ved at sidde udenfor i varmtvandsbassin, drikke champagne, hoppe i Kattegat der var 2,6 grader (ja, jeg er blevet bidt af at vinterbade) gå i sauna, træne, samt vende livets små og store glæder og sorger. Vi spiste mad uden at skulle tørre op (efter andre end os selv…) og bygge med Duplo imens. Noget jeg ellers er blevet ferm til.

Vi var gode til det. Jeg kom hjem meget Læs mere

Ubehag eller velbehag. Hvad byder du dig selv?

Jeg har lagt mærke til en tendens, der er, til at negligere kroppens signaler. Både de helt grundlæggende, som at skulle tisse eller have brug for søvn. Til de mere lystfyldte, som at have lyst til at sætte sig et øjeblik med ansigtet mod solen og lukke øjnene, at gøre lidt ekstra ud af frokosten selvom det bare er til en selv, eller at lægge sig fladt ned på gulvet og hvile ryggen i stedet for at stå krumbøjet over telefonen og hurtigt tjekke nyheder. (Da jeg var yngre, læste jeg altid, når jeg havde allermest brug for en lur. Jeg havde en idé om, at det var vigtigt at dygtiggøre sig, og at man blev dum af at sove. Sat lidt på spidsen :-) Så lærte jeg om fysiologi og dykkede lidt ned i hjerneforskning og fandt ud af, Læs mere

Maven skal være helt flad!

Jeg blev jeg mor i sommer. Wow!
Både at være gravid og mærke de forandringer der sker undervejs, og tiden efter fødslen, hvor kroppen igen er i forandring, har været spændende.

Læs mere

Jeg er fuld af gode undskyldninger

Og det er formentlig ikke lettere for mig at komme af sted til træning, end det er for dig.  

Jeg sidder i skrivende stund på mit hjemmekontor med udsigt til regn, og har gjort det lidt hyggeligt med kaffe og stearinlys mens jeg arbejder. Senere skal jeg træne.
Nu må vi se om jeg kommer af sted, tænker jeg – nærmest uden at registrere hvad der går i gang. Jeg kunne jo også lige få lavet lidt mere på kontoret, jeg skal have vasket, og måske er det bedre at jeg venter til en anden dag hvor jeg er mere oplagt. Jeg skal også have handlet og lave mad til venindemiddag i aften. Der er meget der er langt vigtigere.
Min hjerne er allerede i sving med at overbevise mig om, at det er bedre Læs mere

Om Mads & Monopolet, jul og Pilatesretreats

Mads & Monopolet, det populære radioprogram hvor lytterne skriver eller ringer ind med store som små dilemmaer, oplever det hvert år – der går jul i den allerede i oktober.

Min juleplanlægning startede allerede i september! Ikke for at trumfe radioprogrammet. Men jeg skal holde jul med min kærestes familie i år og vi bliver 17! Læs mere

Er det rigtigt at man får mere energi af at træne?

Du får mere energi af at træne.
Gør du ikk´?

Den sætning har du nok hørt, og måske også selv sagt, mange gange. Men er det rigtigt?

Ja
Nogle gange
Ved nogle former for træning Læs mere

Læs her hvad der får mig af sted til træning….også når jeg ikke gider

Er du god til at holde hvad du lover?
Også overfor dig selv?

Kender du det når hjernen begynder at komme med stærkt overbevisende grunde til at droppe  træningen?
Sådan har alle det ind i mellem. Jeg har i hvert fald ikke mødt nogen der ikke har.
Lidt længere nede kan du se hvad der får mig af sted når jeg har det sådan. Læs mere

Intellektualiserer du din trivsel?

Jeg taler hver uge med mennesker om dét, at få hverdagen til at fungere.

Om at have tid til alt det vi hver især gerne vil (og bør?).

Hvorfor de gang på gang havner i den samme situation, hvor alting som en centrifuge, kører hurtigere og hurtigere og man til sidst må indse at man har kørt sig selv for hårdt. Endnu engang.
Jeg bliver jævnligt stillet spørgsmålet: Hvordan bliver jeg bedre til at standse op i tide? Læs mere

Bækkenbundskurset SUND BUND

Bækkenbunden skal være både velkoordineret, stærk og udholdende. En stærk og velfungerende bækkenbund kan give en fornemmelse af kraft, energi, stabilitet og kontrol, hvilket er betydningsfuldt for hele kroppen. Hver gang trykket mod bunden forøges, spændes bækkenbundsmusklerne reflektorisk– vel at mærke hvis de er stærke og balancerede.
Det kan være svært at mærke sin bækkenbund Læs mere

Flere Pilateshold og ny underviser

Der har længe været venteliste på Pilatesholdene. Derfor har jeg valgt at oprette et Pilateshold mere tirsdag formiddag kl. 10.00, og at ændre Gotved-holdet onsdag aften  kl. 18.00 til en kombination af Gotvedgymnastik og Pilates – kaldet Puls & Pilates. Nogle af jer kender konceptet fra mine workshops.

Pr. 18. august 2015 har jeg ansat den erfarne underviser Mette Bech, til at varetage de to sene tirsdags Pilateshold. Mette kommer tirsdag d. 16. juni og underviser begge Pilateshold. På denne måde har du mulighed for at møde Mette, inden det kommende modul. Giv hende en chance. Mette er en erfaren og meget kompetent underviser med varme og glimt i øjet.
Hun er nøje udvalgt!

Du kan læse mere om Mette her.

 

Du kan nu også tilmelde dig sommerens workshops. Se mere i bookingsystemet.

Kursus: Fødderne – et fantastisk mesterværk

Fødder2 Fødder3 Fødder

Fødderne er en af de kropsdele, hvor træning ret hurtigt giver resultater, og det er aldrig for sent at komme i gang. De bærer os rundt i verden gennemsnitligt 10-15.000 skridt per dag. Ved hvert skridt trænes foden – hvis den altså får lov. Fodens knogler vejer kun ca. 100 g. – men kan holde til belastninger på flere gange vores kropsvægt og tusindvis af gentagelser Læs mere

Er du (også) FOMO?

For et par uger siden sad jeg og talte med en god ven om det der med, at være bange for at gå glip af noget.
Det hedder FOMO sagde han.
FOMO?
Men ven elsker at lege med ord, opfinde begreber og skrive noget spidsfindigt, som man af og til er nødt til at “indrømme”, at man er dum nok til ikke at forstå. Heldigvis er man aldrig (sådan rigtig) dum i hans øjne, så jeg fik selvfølgelig forklaringen på FOMO.
Fear Of Missing Out.
Altså som først skrevet, bange for at gå glip af noget. (Kan han så ikke bare kalde det dét….?!) ;-)

Jeg kender det særdeles godt. Læs mere

Hård motion eller blid bevægelse?

“Når man er kollapset med stress og sygemeldt, er kroppen ikke i stand til at restituere effektivt i forbindelse med motion”. Det stod der i den artikel jeg læste for nylig. Og det er ikke første gang jeg støder på den vinkel i medierne. Du kan læse artiklen her.

Jeg må sige, at det glæder mig meget, med dette ændrede og mere nuancerede syn på sagen. Det falder nemlig fuldstændig i hak med både mit faglige fundament som bevægelsespædagog, mine deltageres tilbagemeldinger gennem 16 års undervisning i bevægelse og træning, samt det jeg mærker på egen krop. Læs mere

Der er magt og penge i det sort/hvide livssyn

Jeg er lige kommet hjem fra en uges kursus i Nærvær & Meditation på Odder Højskole. Et virkelig godt kursus med en fagligt velfunderet lærer, der både formåede at arbejde seriøst med emnet, og have en pragmatisk og humoristisk tilgang til det.
Og jeg er vild med det!
Det er, efter min mening, en mangelvare. Der er alt for mange, der tager patent på det rigtige livssyn, Læs mere

RAB-godkendelse

RABJeg er blevet RAB-godkendt.
RAB er en forkortelse for Registreret Alternativ Behandler. Det er en beskyttet titel, der kun må bruges af behandlere, der lever op til lovgivningens krav om bl.a. uddannelse, etik og god klinisk praksis.
RAB er et resultat af et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeriet.

Mulighed for tilskud
En del sundhedsforsikringer giver tilskud eller fuld betaling til behandlinger hos RAB-godkendte behandlere. Forhør dig hos dit forsikringsselskab, om du kan få betalt (eller tilskud til) massagebehandlinger hos en RAB-godkendt massør. Du lægger ud for behandlingen, og får en kvittering påført CVRnr. med hjem, som du videresender til dit forsikringsselskab.

SAB-medlem
Derudover er jeg blevet medlem af SAB, Sammenslutningen for Alternative Behandlere.
SAB stiller krav til sine medlemmer om professionel, etisk og reel behandling samt løbende efteruddannelse.

Vind et gavekort på 1 times Gotved-massage

 

Nu har du mulighed for at vinde et gavekort på 1 times Gotved-massage hos Lotte Larsen – lottelarsen.com.
Du er med i konkurrencen, når du “Synes godt om” og “Deler” min nye side på Facebook. Vær opmærksom på, at det er selve siden, du skal “synes godt om” og “dele” på din egen profil, for at være med i konkurrencen. Det er altså ikke nok at “Synes godt om” eksempelvis et billede.
Siden finder du, ved at søge på “Lotte Larsen  – lottelarsen.com” eller ved at trykke på et af de blå ikoner i øverste højre hjørne på denne hjemmeside.

På den nye Facebookside finder du oplysninger om arrangementer, inspiration samt billeder fra lokaler, afholdte arrangementer m.v. Der er bl.a. billeder fra det nyligt afholdte Pilates-retreat på Sydfyn.

Den bedste reklame er som bekendt, de personlige anbefalinger.
Derfor må du meget gerne give din mening til kende på min Facebookside under “Anmeldelser”.
Det ville være en stor hjælp og (forhåbentligt…?) gøre mig glad.
På forhånd tak.

Vinderen af gavekortet bliver fundet onsdag d. 25. juni 2014.
Dette offentliggøres på Facebook. Vinderen får direkte besked.

Video om arbejdet som bevægelsespædagog

Jeg har fået lavet en video om det at være bevægelsespædagog. Se den her.

 

Sådan holder du formen i den udfordrende julemåned

De fleste af os kender det; det synes svært – måske næsten umuligt – at fortsætte den gode stil i julemåneden. Man bliver udfordret konstant. Uanset hvor man går og står er der noget til den søde tand, og massevis af arrangementer der gør det svært at finde tid til træning og bevægelse. Måske er det også let at få overbevist sig selv om at det er bedre at hygge indenfor med stearinlys og tæpper og lige tage en slapper….fordi man har fortjent det?

Mit bedste råd er at handle. Brug energien på at gøre noget, fremfor at tænke på det du burde gøre.
Gå ned til arrangementet i børnehaven, løb en tur med veninden, gå en tur til familiejulefrokosten, sæt musik på derhjemme og dans med ungerne – eller med manden… Bevæg dig på en eller anden måde. Det giver velvære og glæde. Og følelsen af at, det er DIG der bestemmer om du vil lade stå til eller ej, er kraftfuld!
Accepter hvis du får trænet mindre målrettet i december, men beslut dig for hvad du VIL holde ved lige. Lad være med at tænke enten / eller. Lidt har også ret, og at du gør lidt, har stor betydning for hvordan du har det, både fysisk og mentalt, til januar, når den store julefest er slut.
Og nyd så denne dejlige højtid. Vær til stede i nuet, vælg med omhu og drop den perfekte damebladsjul. Lad det handle om hvordan det føles fremfor hvordan det ser ud. Fuldstændig ligesom med bevægelse og træning.
Man bliver så meget smukkere både indeni og udenpå af den tilgang. Det lover jeg.


Ønsker du at holde formen vedlige mellem jul & nytår?
Så book allerede nu din plads på workshoppen.
Der er penge at spare for de hurtige.

Høj puls & julefred – en kombination af Gotvedgymnastik og Pilates

I den første del har vi fokus på det udadvendte, bevægelsesglæden og det legende og lette. Vi arbejder med kroppen og musikkens rytme, puls, flow, kvalitet i bevægelsen og det at give slip. I den sidste del arbejder vi mere indadvendt med centrering, balance, åndedræt, stabilisering og styrke. Dagen afsluttes med stræk og en lang guidet afspænding, så du kan (gen)finde din indre julefred.


De to workshops foregår


Lørdag d. 28. december 2013 

Kl. 11.00 – 13.00 Udsolgt

Kl. 13.30 – 15.30
i Center for Liv, Ringstedgade 32a, 1.sal. Roskilde.

Pris: 225 kr. Hvis du booker og betaler inden d. 9. dec. er prisen 200 kr.
Antal pladser: 12

Tilmeldníng sker ved at ringe på tlf. 29284836
eller maile mail@lottelarsen.com til mig.
Betaling kan ske kontant eller på 9309 – 6500027205
Tilmeldingen er bindende, dvs. at du ikke får pengene retur hvis du bliver forhindret i at komme. Men du er velkommen til at give din plads til en anden.

Med ønsket om en nydelsesfuld december
Lotte Larsen

Ny adresse og flere hold

De sidste par måneder har jeg haft det luksusproblem, at mine Pilateshold har været propfyldte. Jeg har ikke længere kunne tilbyde nye kunder at gå til Pilates, ligesom jeg ikke længere har kunnet tilbyde gode “gamle” kunder at komme på drop in hold.

Flere Pilates hold
Det bliver der nu lavet om på!
Fra 1. november 2013  får jeg hold både tirsdag og onsdag. Du kan se holdplanen her.
1. november 2013 indgår jeg i et centerfællesskab med 7 andre forskellige behandlere. Det bliver meget spændende og jeg glæder mig til det. Nu får jeg nemlig både adgang til sal, behandlerrum – og kollegaer i samme hus.

Gode parkeringsmuligheder
Jeg HAR selvfølgelig tænkt på dig som kunde:
Jeg flytter ikke så langt fra min nuværende placering, det er meget behagelige og flotte lokaler vi skal være i, og ikke mindst, så bliver det let at komme til (tæt på stationen, og parkering lige ved døren på Bønnelyckes Plads).

Beliggenhed
De nye lokaler ligger Ringstedgade 32A 1.sal. Der er indgang fra parkeringspladsen. Lokalerne ligger ovenpå ejendomsmæglerfirmaet Home. Indgang via den udvendige jerntrappe.

Nedenfor kan du se nogle billeder af lokalerne. Det skal siges at det er billeder af den nuværende indretning, men jeg synes de giver et fint indtryk af lokalernes stand, sjæl og charme.

Ringstedgade 32a 1. sal, Pilates, Gotvedbevægelse, kvalitetstræning i Roskilde C

Salen Devah-Rum-01-MA

Tilmelding

Du kan allerede nu tilmelde dig et af holdene som starter 12. + 13. nov 2013 ved at sende mig en mail på mail@lottelarsen.com eller ringe til mig på 2928 4836

 

På forhåbentlig gensyn

Bedste hilsner Lotte

Ændringer i firmanavn

Jeg har de sidste 2½ år drevet firmaet Kroppen på Toppen sammen med Mette Ørum.
Da Mette har valgt at lukke sin forretning pr. 30. juni 2013, er der ikke længere noget der hedder Kroppen på Toppen i Roskilde.
Mette og jeg har hele tiden haft hver vores selvstændige forretning, og jeg fortsætter derfor på samme måde som før.
Jeg vil altså fortsat tilbyde Pilates, Gotvedbevægelse, Massage & stresshåndtering i lokalerne på Vindingevej 9, i Roskilde C
Fremover finder du alle informationer samlet på denne side.

De bedste hilsner fra
Lotte

Online booking

Nu har du mulighed for at booke din tid online.

På denne måde kan du sidde i ro og mag og bestille din tid til massage, når det passer dig.

Du kan bestille 30 min. eller 60 min. massage.

Ønsker du 90 min. eller at starte et stresshåndteringsforløb, bedes du kontakte mig på mail@lottelarsen.com eller tlf. 2928 4836.

Har du spørgsmål vedrørende bookingsystemet er du ligeledes velkommen til at kontakte mig på én af ovenstående.

Lotte

 

Pilates gør dig til en bedre løber

Løbetræning & Pilates er det perfekte makkerpar.

Hvorfor? Fordi du på denne måde både træner kondition, styrke, smidighed & balance.

Ved kontinuerlig Pilatestræning øges din muskelstyrke omkring ryg, bækken & mave betydeligt. Det gør at du har en mere stabil kropskerne når du er ude og løbe. Mange der har bækken/lændeproblemer mærker stor forbedring efter de er begyndt at træne Pilates.

Musklernes smidighed øges ligeledes ved Pilatestæning. Det gør dig mere bevægelig i leddene og du får derved en større frihed i dit løb.

Også rent mentalt supplerer de to træningsformer hinanden godt. Hvor løbetræningen bidrager med det udadvendte, eksplosive, energiske, vil du i Pilates få muligheden for fordybelse, indadvendthed og koncentrationen. Du bliver mere bevidst om hvilke muskler du bruger hvornår – og bliver derfor bedre til at mærke de signaler kroppen sender ved eksempelvis overtræning. En måde at undgå skader.

Har du fået lyst til at prøve Pilates?

Book din næste tid her